Mandag er det ekstraordinær generalforsamling i det skadeskutte Stavanger-baserte oljeselskapet Noreco. Selskapet har tre milliarder kroner i obligasjonslån og har store problemer med å betjene gigantgjelden. De to store aksjonærene i selskapet, Monaco-baserte Erik Henriksen (27 prosent) og Ståle Kyllingstad (15 prosent), har tilsammen tapt milliardbeløp som aksjonærer i selskapet.

Foran den ekstraordinære generalforsamlingen mandag i Stavanger er det brutt ut full krangel mellom de to store aksjonærene. Det viser innstillingen til nytt styre fra lederen av nominasjonskomiteen Tom Henning Slethei. Advokat Morten Garman, medlem av nominasjonskomiteen og foreslått av Erik Henriksens Sabaro, ønsker ikke at Ole Jarl Rettedal skal bli ny styremedlem i Noreco.

Men dobbelstemmen fra valgkomiteens leder Tom Henning Slethei sikrer likevel at Rettedal som er administrerende direktør i Ståle Kyllingstads IKM Invest, blir nominert.

- Som børsmeldingen viser har det vært uenighet i nominasjonskomiteen, og jeg beklager sterkt at nominasjonskomiteen ikke har kunne komme til enighet om alle styremedlemmene slik at også nest største aksjonær eller andre aksjonærer er representert. Det har vært en målsetting hele tiden å få til en balansert løsning. Derfor har også nominasjonskomiteen jobbet lenge og vel. Denne meldingen burde ha kommet mer enn en dag før generalforsamlingen. Bakgrunnen for at meldingen ikke har kommet før, skyldes at en har jobbet med å finne en løsning uten å ha lykkes med det. Jeg håper at generalforsamlingen vil ivareta god corporate governance og stemme inn alle foreslåtte styremedlemmer. Forøvrig er jeg glad for at hovedaksjonær og to dyktige uavhengige stiller, sier Tom Henning Slethei.

Morten Garman ønsker ikke å gi noen kommentar til hvorfor han ikke ønsker Ole Jarl Rettedal som nytt styremedlem i Noreco.

- Ingen kommentar, er alt han vil si.

- Og hvorfor vil du ikke gi noen kommentar?

- Svaret blir det samme, sier Garmann.

Dagens Næringsliv lyktes ikke å få kontakt med hverken Ståle Kyllingstad eller Ole Jarl Rettedal.

Foruten de to store aksjonærene i Noreco er aksonærstrukturen svært framgmentert i Noreco. Det kan derfor tyde på at Henriksen får viljen sin til nytt styre gjennom. Foruten seg selv som styreleder er Tone Bjørnov, Andreas Greve--Isdahl og Silje Augustson foreslått av Morten Garman som nye styremedlemmer i Noreco. Bjørnov og Augustson regnes som uavhengige av Henriksen og hans investeringsselskap Sabaro.

Det er stor usikkerhet rundt hvordan Noreco skal klare et låneforfall på en halv milliard kroner som kommer i desember. Alternativene kan være en konkurs og salg av eiendeler eller at obligasjonseierne godtar nedskrivning. Erik Henriksen har ikke sagt noe om hvilke planer han har for selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.