Royal Dutch Shell vil kunne stenge ned oljefeltet Draugen i Norskehavet ti år tidligere enn det tidspunktet som foreligger i en tidligere vurdering av feltets potensielle levetid, skriver Bloomberg News onsdag kveld.

Bakgrunnen for denne mulige utviklingen er økende kostnader og fallet i oljeprisene.

Shell venter at produksjonen fra Draugen vil kunne vare til 2024 eller 2027, etter tidligere å ha gått ut fra en varighet frem til 2036, sier direktør Odin Estensen i Shells norske datterselskap til nyhetstjenesten.

- Det blir stadig vanskeligere å holde disse sluttfasefeltene gående, sier han.

Drifts- og oppgraderingskostnader har steget, og «når du legger oljeprisen på toppen av det, er bildet tydelig: vi er under press», sier Estensen.

Draugen er et av Norges mest effektive felt, med en utvinningsrate på 70 prosent, og skulle ifølge Shell opprinnelig vært avsluttet i 2013.

Fra et toppnivå på 225.000 fat olje per dag, har produksjonen falt til gjennomsnittlig 30.000 fat per dag hittil i 2014.

Shell har søkt om produksjonsforlengelse til 2024. For å produsere til 2036, vil Draugen trenge nye deponier knyttet opp mot eksisterende installasjoner, som har ledig kapasitet, samt lavere kostnader, sier Odin Estensen til Bloomberg News.

Les også:
DNB-rådgiver: - Hele opplegget stinker
Sponser Neil Youngs mp3-utfordrer
Krangler om hva som er en «flink nok» lærer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.