Kilder i Statoil sier at selskapets plan om kostnadskutt på fem milliarder dollar mellom 2015 og 2016 vil ramme tiltak for å øke utvinningsgraden (IOR) fra flere produserende felt i Nordsjøen, skriver Upstream fredag.

Kildene sier til Upstream at en plan for å øke utvinningsgraden på Statfjord-feltet har blitt skrinlagt fordi Statoil prioriterer investering i nye felt som Johan Sverdrup og andre felt-utviklinger.

Områdedirektør for Drift Sør Bente Aleksandersen i Statoil hevder overfor Upstream at ingen spesifikke IOR-prosjekter på Statfjord er kansellert.

Hun sier videre at «Statfjord A»-plattformen antakelig vil stenges ned i 2020, mens «B»- og «C»-plattformene vil produsere minst til 2025, og legger til at Statoil arbeider med planer for å utvide produksjonstiden på Statfjord til 2030.

Statoil skal også ha utsatt endelig investeringsbeslutning på et mulitfase pumpeprosjekt på Vigdis-feltet, skriver Upstream.

Les også:
Alibaba vil vokse utenlands
Asia i dag: Skal bli større enn Apple og Samsung
Jensens største nedtur (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.