Saudi-Arabia, Mexico, Venezuela og Russland kom ikke til en enighet om en koordinert reduksjon i oljeproduksjonen.

Det førte til at den amerikanske oljeprisen falt 1,69 dollar fatet, eller 2,2 prosent tirsdag. Det ga en pris på 74,09 dollar fatet som er det laveste på fire år.

Forsøkene skjedde i dag på et møte i Wien tirsdag. Nå faller oljeprisene i det amerikanske markedet som følge av møtet. Mangelen på enighet gjør at håpet svinner om en avtale på Opec-møtet torsdag, skriver Marketwatch.

Partene på møtet var bekymret over oljeprisen. Det opplyser Venezuelas utenriksminister Rafael Ramirez, ifølge Bloomberg News.

Ifølge Rosneft-sjef Igor Setsjin kan Russland og Mexico møte Opec-landene Saudi-Arabia og Venezuela på kvartalsbasis for å overvåke oljeprisene.

Ifølge Setsjin vil ikke Russland, som verdens nest største oljeprodusent, kutte oljeproduksjonen for å støtte prisene.

Men han mener det er overproduksjon i oljemarkedet.

- Tilbudet overstiger etterspørselen, men det er ikke kritisk, og det kan ikke senke oljeprisene på lang sikt, sier han, ifølge Bloomberg News.

Ifølge Rosneft-konsernsjefen trenger ikke Russland å kutte produksjonen hvis oljeprisen faller til 60 dollar fatet.

Oljeprisen i USA faller nå 1,8 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.