Odfjell Drilling fikk et driftsresultat på 49 millioner dollar i tredje kvartal 2014, mot 68 millioner dollar i samme periode året før, skriver TDN Finans.

Omsetningen var 275 millioner dollar, mens driftsresultat før avskrivninger og salgsgevinster (ebitda) var 84 millioner dollar.

- Resultatet gjenspeiler det fortsatt svake markedet for brønntjenester i 2014, sier administrerende direktør Simen Lieungh i Odfjell i kvartalsrapporten.

Nettoresultatet ble 17 millioner dollar.

Odfjell hadde en ordrebok på 4,3 milliarder dollar ved utgangen av tredje kvartal, som inkluderer prisede opsjoner, mot 5,4 milliarder dollar ved utgangen av samme periode året før. Ved utgangen av andre kvartal var ordreboken på 4,4 milliarder dollar.

Kutter kostnader

Odfjell Drilling er i prosess med å implementere ytterligere kostnadskutt og driftsbedringer.

Odfjell Drilling ser overskuddstilbud i markedet for dypvanns- og ultradypvannsrigger i det korte bildet, til tross for at leveringen av flere nybygg til markedet er planlagt utsatt. Dette bevises av fallende leveringstider og at enkelte enheter går midlertidig uten arbeid, noe som har ført til press på dagratene.

Selskapet melder også om fallende aktivitetsnivå på norsk sokkel innen både brønnservice og engineering, og at de ytterligere kostnadskuttene og driftsbedringene innføres som følge av de utfordrende markedsforholdene.

 

Les også:
Økonomer frykter resesjon i Norge med lav oljepris  
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Gribbene sirkler rundt kullgigantene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.