Olje- og energiminister var første taler Tord Lien på OG21-konferansen i Stavanger. Rundt 130 ansatte i olje- og gassindustrien er samlet i Stavanger i dag for å diskutere hvordan en kan stoppe den kraftige veksten i kostnader på norsk sokkel. Med tidligere president Ronald Reagan på skjermen bak seg, gikk Lien til angrep på bransjen.

- Det er for mye papirmøl , sa Tord Lien og pekte på den enorme mengden dokumentasjon som driver kostnadene oppover og er i ferd med å drepe lønnsomheten i næringen.

Lien lovet at myndighetene skulle gjøre sitt på dokumentasjonssiden, men understreket at næringen selv har ansvaret.

- Det har vært en kostnadseksplosjon på sokkelen, sa Lien og pekte på at mens oljeprisen har steget kraftig de siste ti årene, har kostnadene per fat steget minst like mye.

Lien manet til langsiiktighet og kritiserte toppene i olje- og gassindustrien for å prate for mye og gjøre for lite.

- Jeg har snakket med mange ledere. Vi har snakket mye om kostnadsutfordringer. Det er bra. Men så tror jeg at en kanskje ikke med tilstrekkelig grad og tyngde har tatt med seg ideer og gode intensjoner inn i egne organisasjoner og operasjoner. Vi må ha mer enn prat for å få kontrloll over lønnsomhets- og kostnadsutfordringene, sier Tord Lien.

OG21 er en samling av operatørselskaper, leverandørselskaper, foskningsinstitusjoner, universiteter og myndigheter. Målet er å utvikle en nasjonal teknologistrategi for olje- og gassnæringen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.