De oljeproduserende golfstatene har blitt enige om politikken rundt oljeproduksjonen, sier Saudi-Arabias oljeminister.

– GCC har kommet til enighet, sier Ali al-Naimi til journalister onsdag og referer til Golfstatenes samarbeidsråd.

– Vi er veldig sikre på at OPEC vil ha en enhetlig holdning, legger oljeministeren til.

En OPEC-delegat fra et av golflandene sier til Reuters at GCC-landene er enige om å ikke innføre kutt i oljeproduksjonen. Flere delegater sier det er lite sannsynlig at OPEC vil innføre tiltak for å øke oljeprisen etter at Russland har avvist muligheten for parallelt produksjonskutt.

Wall Street Journal skriver atal-Naimi indikerte at han ikke vil presse frem et kutt.

Andre aviser skriver at han har uttalt at markedet vil reparere seg selv.

Oljeministrene i de tolv landene som utgjør OPEC (Organisasjonen av oljeeksporterende land) møttes torsdag i Wien i Østerrike for å bestemme hvor stor oljeproduksjonen skal være framover.

Oljeprisen i USA faller ytterilgere 40 cent på nyheten, til 73,69 dollar fatet. Forventninger om at det ikke blir kutt sendte oljeprisen ned også i London, der den falt 54 cent til 77,80 dollar fatet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.