Seadrill vil ikke guide på varigheten av utbyttesuspensjonen kunngjort onsdag, sier finansdirektør Rune Magnus Lundetræ i Seadrill til TDN Finans.

Lundetræ sier utfordringen er lav visibilitet markedet utover 18-24 måneder, men fremholder at han tror selskapet vil starte utbyttebetalingene igjen så snart man er komfortabel med at «syklusen» i markedet har snudd.

Tror på 2017

Seadrill-analytikere ser ikke gjeninnføring av utbytte fra selskapet før tidligst i løpet av 2017 eller 2018.

Société Générale tror det er «svært usannsynlig» at Seadrill gjeninnfører utbytte før 2017 eller 2018, og mener at utbyttetkuttet signaliserer at Seadrill tror at det svake riggmarkedet kan vedvare lenger enn tidligere ventet. Meglerhuset kutter kursmålet på Seadrill-aksjen fra 207 til 133 kroner og gjentar hold-anbefaling.

Sparebank 1 Markets oppgraderer sin anbefaling på Seadrill til hold fra salg samtidig som kursmålet nedjusteres til 16 dollar fra 18 dollar.

«Vi mener det er prematurt å ta en long-posisjon i Seadrill, men trekker aksjen frem som en relativ kandidat mot større amerikanske sammenlignbare selskaper etter kursfallet»», skriver Sparebank 1 Markets.

Godt posisjonert

Arctic Securities mener Seadrill fortsatt er godt posisjonert i markedet, og tror utbyttesuspensjonen gir støtte for selskapets utestående kreditt. Meglerhuset venter imidlertid et utfordrende marked og mener at effektene fra det nylige fallet i oljeprisene ikke har blitt reflektert ennå. Arctic-analytikerne tror derfor investorene vil fokusere på det negative sentimentet fremover, og kutter derfor kursmålet fra 18,50 til 15,00 dollar samtidig som salgsanbefaling gjentas.

SEB antyder forventninger om at utbyttet ikke vil gjeninnføres før tidligst 2017, men fremholder samtidig at kuttet støtter meglerhuset investeringscase på Seadrill, som er at aksjen drives mer av riggmarkedsfundamentaler og riggverdier enn utbyttebetalinger gjennom nedturen i markedet, som ventes å vare godt inn i 2016. SEB gjentar salgsanbefaling og kursmål 95 kroner.

Riktig å suspendere

DNB Markets mener utbyttesuspensjonen var det rette å gjøre fra et forretningsmessig standpunkt, men noterer seg at det opplagt ikke var bra for aksjekursen. Meglerhuset tror investorfokuset nå vil skifte til mer tradisjonelle verdsettelsesparametere, som verdijustert egenkapital og multipler. DNB kutter kursmålet fra 115 til 100 kroner og gjentar salgsanbefaling.

Også Carnegie mener Seadrill har tatt rett beslutning ved å suspendere utbyttet for å tilbakebetale gjeld. Meglerhuset mener imidlertid at riggmarkedet må bedre seg for at Seadrills nye kontantstrategi skal bli innvannende. En mulig bedring i kontraktvolumene som kan gi litt prismakt tilbake til riggselskapene fortsetter å være Carnegies hovedfokus. Det understrekes samtidig at markedsfundamentalene fortsatt er ugunstige på kort sikt.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Bommet med tre milliarder
Oljeprisen stuper på signal om at Opec ikke kutter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.