Det er bred oppfatning om at oljemarkedet preges av overskuddstilbud, og at det er på 1,8-2,0 millioner fat pr dag.

Kuwait sier eventuelle kutt avhenger av møtet, men vet ikke om det er støtte for kutt.

Venezuela mener alle Opec-landene må kutte, og vil sammen med Ecuador foreslå kutt på dagens møte. Han sier at oljeprisen er for lav for alle, og at alle er enig i at 100 dollar pr fat er akseptabelt.

Nigeria sier de fortsatt står overfor veldig strenge kutt, og at landets produksjon for øyeblikket står på 1,8 millioner fat pr dag, og 2,2 millioner fat pr dag når man inkluderer kondensat.

Irak sier at landet har mål om oljeproduksjon på 3,8 millioner fat pr dag og eksport på 3,2 millioner fat pr dag neste år, og at de vil følge Opecs beslutninger. Iraks oljeminister sier videre at olje har er et prisgulv på 65-70 dollar pr fat.

Angola erkjenner overskuddstilbudet, og sier landets statsbudsjett har lagt til grunn en oljepris på 81 dollar pr fat.

De forente arabiske emirater sier det lange bildet er viktigere enn prisbildet på kort sikt, og at overskuddstilbudet ikke er Opecs skyld.

Iran sier at møtet ikke vil bli veldig vanskelig.

Qatar sier alle produsentene må delta for å stabilisere oljemarkedet.

Saudi-Arabia ønsker ikke å kommentere.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Bommet med tre milliarder
Oljeprisen stuper på signal om at Opec ikke kutter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.