– Ingeniørorganisasjonen vår har merket en sterk reduksjon på kort tid. Etterspørselen i Norge og på norsk sokkel har blitt kraftig redusert. Nå er vi inne i en prosess der vi må redusere bemanningen, sier kommunikasjonssjef Gisle Johanson i Odfjell Drilling til Offshore.no.

Disse oppsigelsene har ingen tilknytning til situasjonen selskapet står overfor på grunn av borestans på Snorre A, der 45 personer står i fare for å miste jobben.

– Statoil har akkurat kommet med nytt mannskapsbehov, noe som gjør at vi går ned på cirka halvt mannskap. Det medfører at det ikke er arbeid til 45 personer, sier Geir Frode Nysæter, klubbleder i SAFE i Odfjell.

Han sier at dette ikke har noe å gjøre med bremsen Statoil har gjort.

– Dette er et prosjekt som har vært planlagt i flere år, så det er rett og slett forsinkelser som gjør at situasjonen er slik den er. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.