Analytikere mener at Russland vil bevege seg inn i økonomisk resesjon dersom Ural-olje svekkes til 80 dollar pr fat, skriver TDN Finans.

Den russiske referanseoljen Ural ble notert til en gjennomsnittspris på 82,67 dollar pr fat i måneden fra 15. oktober til 15. november. Måneden før var snittprisen på 91,75 dollar.

En pris på 80 dollar vil føre Russland over i resesjon, ifølge medianestimatet blant 32 økonomer som er forespurt av nyhetstjenesten.

Overhengende fare

Ifølge en annen spørrerunde har muligheten for en resesjon i russisk økonomi i løpet av de neste 12 månedene økt til 75 prosent. Dette er det høyeste tallet for denne undersøkelsen, som er gjennomført jevnlig de seneste to årene.

Russland, som mottar om lag halvparten av sine budsjettinntekter fra olje- og gassavgifter, nærmer seg sin første økonomiske nedgang siden 2009, etter å ha unngått resesjon hittil i år, til tross for stadige kriser etter erobringen av Krim i mars.

-Veksten i innenlandsk etterspørsel, som har vært en hoveddrivkraft i flere år, er nesten uttømt. Økonomien vil kunne reverseres også selv om oljeprisen holder seg på dagens nivå i et lengre tidsrom, sier Anna Bogdjukevitsj, økonom i ZAO Unicredit Bank, til nyhetstjenesten.

Les også:
Asia i dag: Venter bakrus etter Asia-fest
Kristian Siem hudfletter offentlig sektor generelt, Arbeidstilsynet spesielt
Slik tjener Norge på oljeprisfallet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.