Den amerikanske riggkjempen Transocean vil skrape ytterligere syv lavspesifikasjons dypvanns- og midwater-rigger. Selskapet venter at dette vil medføre nedskrivning på 100-140 millioner dollar i resultatet for fjerde kvartal.

Det fremgår av Transoceans flåteoppdatering torsdag kveld.

Selskapet har tidligere meldt at de vil skrape fire andre lavspesifikasjonsrigger, og vurderer fortsatt om det er behov for å pensjonere enda flere rigger.

Transocean har fått kontrakter for totalt 453 millioner dollar siden forrige flåteoppdatering 18. november.

Selskapet er tildelt en toårskontrakt for ultradypvannsriggen «GSF Development Driller 1» i Angola til en dagrate på 382.000 dollar, og bidraget tilordrereserven er 279 millioner dollar. Riggen har ligget ledig og kontraktsoppstart for ExxonMobil er i mai 2015.

For dypvannsriggen «Jack Bates» har kunden erklært en opsjon på ni måneder for arbeid i Australia til en dagrate på 370.000 dollar. Bidrag til ordrereserven er 101 millioner dollar. Tidligere dagrate for riggen var 420.000 dollar dagen.

Transocean øker anslaget på nedetid for riggene i 2014 med netto 34 dager, mens nedetid i 2015 reduseres med netto 42 dager.

Les også:
- Dette spillet dreier seg om overforsyning
Spår rentesmell i 2015  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.