I løpet av året meldte Aibel at rundt 1.000 ansatte måtte gå, men selskapet har så langt kun sagt opp rundt 640 ansatte, melder NRK.

Frivillig avgang og ansatte som gikk ut i pensjon ikke inkludert i dette tallet.

– Vi jobbet for at vi skulle nedbemanne i 2014 og fortsette vår normale drift i 2015, men nå har oljeprisen gått betydelig ned den siste tiden, så hvordan dette vil slå ut i aktivitetsnivået hos operatørene som vi er helt avhengige av, gjenstår å se. Tidene i bransjen er sånn at det er smart av oss alle sammen å ikke dele ut garantier, sier kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal.

Oljeserviceselskapet Bilfinger varslet i august i år om at 600 ansatte måtte gå, men ved årets slutt har selskapet kun sagt opp i underkant av 200 ansatte.

– Vi gikk ikke for høyt ut den gang, for det var slik bildet var akkurat da. I vår bransje er det store svingninger. Vi kan aldri utelukke nye oppsigelser, men per dags dato ser det bra ut, sier personaldirektør Rune Erland.

Les også:
- Til tross for usikkerheten i norsk økonomi vil boligprisene øke
- Russland står overfor en fullverdig økonomisk krise
Denne hytta har ingen klart å selge på seks år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.