Oljefondet ønsker ikke å anslå størrelsen på kravet, men Dagbladet skriver at verdien av oljefondets BP-aksjer falt med 8,3 milliarder kroner i andre kvartal 2010, som følge av oljeutslippet i Mexico-gulfen.

– Vi har sammen med andre store amerikanske og europeiske investorer sendt inn en stevning til retten i Texas. Vi mener BP har feilinformert om en del forhold knyttet til sikkerheten på sine dypvannsoperasjoner og sin evne til å sikre disse operasjonene, og har dermed forårsaket skader på miljøet og tap på mange millioner dollar for aksjonærene, sier kommunikasjonssjef Thomas Sevang i oljefondet.

BP mener at søksmålet er grunnløst, skriver avisen.

Oljeutslippet i Mexicogolfen var på totalt 5 millioner fat, og oljen spredte seg over et område på over 3.200 kvadratkilometer. Det er det største oljeutslippet i USAs historie.

BP har kjempet en lang kamp i det amerikanske rettsapparatet for å begrense erstatningsutbetalingene. Selskapet har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet.

Les mer:
Nå er luksus-leiligheten solgt
Her er årets salgssuksesser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.