Den noe overraskende løftet fra Russlands president Vladimir Putin kommer dagen etter Ukrainas statlige jernbane innstilte alle tog til halvøya, som ble annektert av Russland i mars. Ukraina sliter med elektrisitetsproduksjonen, blant annet fordi en rekke av landets kullkraftverk ligger i den østlige delen av landet som prorussiske separatister har kontroll over.

– Løftene beviser presidentens politiske velvilje overfor ukrainerne forut for det nye året, sier talsmann Dmitrij Peskov til nyhetsbyrået TASS.

Strømforsyningen til Krim har vært nede deler av uken, men det er foreløpig ikke kjent om hjelpen fra Russland ville komme innbyggerne på halvøya til gode.

– Det er ikke gjort noen avtaler hva gjelder Krim, sier den russiske visestatsministeren Dmitrij Kozak til nyhetskanalen Rossiya 24.

Les også:
Helsesøsteren  
Dyrere med ny tollgrense
Nå er dette en «joker» i verdensøkonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.