Offshorerederiene Solstad, Farstad og Island har allerede meldt at de legger tilsammen syv båter i opplag og permitterer 200 ansatte, skriver Finansavisen.

Et tøft marked vil sende flere offshoreskip til kai i 2015, tror RS Platou Offshore.

- 2016 ser også utfordrende ut, sier analysesjef Erik Tønne til avisen.

Kostnadskuttene i bransjen ga et fall i markedet allerede før prisfallet i olje, men nå faller ratene ytterligere. Slutningsaktiviteten i Nordsjøøen har ikke vært lavere på fem år, og i høst har det kommet skip tilbake fra oppdrag i Russland og andre internasjonale markeder, skriver avisen.

Mens det i sommer var få store plattformforsyningsskip (PSV) ledige, ligger det nå et tosifret antall til kai. I sommer hadde Statoil rundt 40 PSV-er på terminkontrakt. Nå er det halvert.

- Vi tror flåteutnyttelsen for PSV-er og AHTS-er vil komme kraftig ned. Hvis dette slår til, er vi tilbake på finanskrisenivå på ratene, og kanskje enda lavere, sier Tønne.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.