Verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, har planer om å si opp 9.000 av sine ansatte, skriver Financial Times.

Lavere råvarepriser og utsikter om lavere inntekter fra leting og produksjon i 2015 er årsaken til at rundt syv prosent av arbeidsstaden er på vei ut døren.

- I dette usikre miljøet, fortsetter vi å fokusere på det vi kan kontrollere. Vi har allerede gjennomført flere tiltak for å restrukturere og tilpasse organisasjonen, sa konsernsjef Paal Kibsgaard i Schlumberger på torsdagens resultatpresentasjonen, ifølge FT.

Øker utbyttet

Schlumberger har tatt en avsetning på 296 millioner dollar relatert til nedbemanningen, viser kvartalsrapporten.

Samtidig har selskapets styre besluttet å øke kvartalsutbyttet med 25 prosent til 0,50 dollar per aksje.

Schlumberger fikk et justert resultat per aksje før spesielle poster på fra videreført virksomhet på 1,50 dollar i fjerde kvartal 2014, mot 1,35 dollar per aksje i samme kvartal året før, viser den ferske rapporten.

Driftsinntektene var på 12,6 milliarder dollar, mot 11,9 milliarder dollar året før.

Aksjen steg

Selskapet guider driftsmessige investeringer (capex) på rundt 3,0 milliarder dollar i 2015. Capex i 2014 var rundt fire milliarder dollar.

Schlumbergers Reservoir Characterization-område, der seismikkvirksomheten inngår, fikk et resultat før skatt på 956 millioner dollar i fjerde kvartal 2014, mot 1.031 millioner dollar i samme kvartal året før.

Aksjen har falt 13 prosent det siste året, men steg 0,8 prosent etter torsdagens meldinger.

Les også:
Ikke billigere billetter
Bonusbråk i Lloyds
– Olje er for de langsiktige (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.