Det er ifølge Opecs generalsekretær Abdalla Badri større sannsynlighet for at oljeprisene vil snu til oppgang, enn for at de vil falle så langt ned som til 20 dollar per fat.

Det skriver Bloomberg News torsdag.

Generalsekretæren sier at priskollapsen fra juni ikke rettferdiggjøres av tilbuds- og etterspørselssituasjonen på verdensmarkedet.

- Prisen vil ikke falle til 20 eller 25 dollar. Jeg tror at prisene vil holde seg der vi er nå. Vi har sett dette før - priser som faller veldig raskt, og som stiger meget sakte. Men prisene vil komme tilbake, sa Badri i et intervju med Bloomberg Television i Davos onsdag.

Opec-lederen sier at oljeprodusenter utenfor Opec bør være de første til å redusere produksjonen, men han oppfordrer både Opec- og ikke-Opec-produsenter til å fortsette å investere i nye funn, til tross for prisfallet.

Uten tilstrekkelige investeringer gjennom de neste fem årene, vil oljeprisene ifølge Badri igjen stige til over 100 dollar per fat.

Les også:
- Et tilbudsoverskudd på omlag 2 millioner fat olje per dag  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.