SEB kutter sin oljepris-prognose for 2015 til 60 dollar per fat fra tidligere 80 dollar. Kuttet kommer etter at prisen har falt mer enn meglerhuset hadde regnet med som reaksjon på Opecs «tøffere linje».

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.

Mellom 50 og 70 dollar

I første kvartal 2015 ser meglerhuset en pris på 50 dollar per fat i gjennom snitt, som så er ventet å øke til 55 dollar per fat i andre kvartal. I tredje kvartal venter meglerhuset at prisen vil stige til 65 dollar per fat og videre til 70 dollar per fat i fjerde kvartal.

«Mens vi venter at oljemarkedet vil være i overskudd i første halvår grunnet lite fleksibel produksjon fra Opec, venter vi at markedet skal være ganske balansert i andre halvår på grunn av sesongmessig mye sterkere etterspørsel, samt justering av tilbud og etterspørsel grunnet lavere oljepris», heter det.

«Som sådan, tror vi oljeprisen vil returnere til 70 dollar per fat innen utgangen av dette året», heter det videre.

Meglerhuset beholder estimatet på 90 dollar fatet for 2016 og på lang sikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.