USA foreslår et lisenssalg der i 2021, som ledd i sin seneste strategiske femårsplan, viser en pressemelding fra det amerikanske innenriksdepartementet tirsdag.

- På dette tidlige tidspunkt i vurderingen av lisenssalg i Atlanterhavet, søker vi å bygge opp vår forståelse av ressurspotensialet, og av risikoen for miljøet og for andre bruksområder, sier innenriksminister Sally Jewell.

USAs havenergidirektorat (Boem) iverksetter en 60-dagers høringsrunde for sin plan, som også inkluderer ti lisenssalg i Mexicogulfen og tre lisenssalg i Alaska i det samme tidsrommet 2017-22.

Strekningen langs Atlanterhavskysten inkluderer områder utenfor Virginia, Nord- og Sør-Carolina og Georgia, og forutsetter en buffersone på 50 miles fra kysten, for å minimalisere skadevirkninger fra forurensing.

- Dette er et balansert forslag som gjør tilgjengelig nesten 80 prosent av de uoppdagede, teknisk utvinnbare, ressursene, samtidig som det beskytter områder som rett og slett er for spesielle til at de kan bygges ut, sier Jewell.

Les også:
– Det var ikke mangelen på stein som gjorde at steinalderen tok slutt
Advarer foreldre mot kjøp av falske leketøy
- Jeg er overrasket over styrken i det som skjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.