Continental Resources-sjefen Harold Hamm (68) tror oljeprisene vil komme opp igjen så tidlig som i første halvår i år, etter hvert som skiferoljeprodusenter iverksetter kostnadskutt.

Det skriver Bloomberg News onsdag kveld.

Hamm sier at Continental, som er største lisensinnehaver og produsent i skiferoljefeltet Bakken i Nord-Dakota og Montana, kan holde ut med lave oljepriser «for alltid», i en situasjon hvor selskapet tar brønner ut av drift.

Han venter at andre produksjonsselskaper vil redusere kostnadene med 50-75 prosent, på linje med de kuttene Continental selv har kunngjort.

- Mange mennesker tenker at når du først har satt i gang boring, har du en 6-månedersperiode foran deg før du kan begynne å trappe ned. Feil. Fordi når du har boret denne brønnen, har det tatt deg om lag en måned å bore den, eller 25 dager. Du trenger ikke å fullføre brønnen, sier Hamm til nyhetstjenesten.

Continental Resources-sjefen fremholder at 60 prosent av kostnadene påløper fra det øyeblikk en rigg forlater stedet.

- Hvorfor bruke disse pengene i dag, for å oppnå en produksjon som vil bli solgt i et dårlig marked? Det behøver du ikke å gjøre, sier Hamm.

Hamm startet Continental Resources i 1967 og er anerkjent som den største pionéren i utviklingen av skiferolje-feltene i Bakken, USAs største oljefunn på flere tiår. Forbes, som hadde en forsideprofil på ham i mai, mener han er den største til å ha omskapt oljebransjen siden legendariske John D. Rockefeller. Økonomimagasinet rangerer ham også som verdens 40. rikeste person.

Continental Resources er notert på New York-børsen med ticker CLR. Selskapet er den største operatøren på Bakken-feltet i Nord-Dakota og Montana. Øvrige av selskapets felt inkluderer Red River-enhetene Baker, Marmath og Rhame på grensen mellom Nord- og Sør-Dakota og Montana, Niobaro på grensen mellom Wyoming og Colorado og Anadarko Woodford og Arkoma Woodford, begge i delstaten Oklahoma.

Les også:
- Nå pågår prissvingninger innenfor en korridor
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.