Bank of America Merrill Lynch mener det er sannsynlig at Statoil vil gjøre kutt i utbyttebetalingene i forbindelse med fjerdekvartalsrapporten og kapitalmarkedsoppdateringen neste uke.

Det skriver meglerhuset i en oppdatering fredag.

Merrill Lynch-analytikerne mener at selv med kontantene fra nedsalgene i 2014, har ikke Statoil tilstrekkelig midler til å dekke kontantbruken.

Videre argumenteres det at med den norske stat som hovedeier, er det mer sannsynlig at man vil kutte i utbytte enn i driftsinvesteringer (capex), selv om capex-kutt ikke utelukkes.

Meglerhuset estimerer nå et utbytte på 4,50 kroner per aksje i 2015 og 2016, ned fra estimert 7,20 kroner per aksje i 2014.

Merrill Lynch har «underperform»-anbefaling på Statoil-aksjen, med kursmål 105 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.