I juni i fjor ble det klart at Statoils avdeling for anskaffelser hadde bestemt seg for å redusere bemanningen fra 995 til 875 stillinger innen juni 2015.

Prosjektet fikk navnet Marlin, og skulle se på både administrasjon av innkjøp og kontrakter, og lagertjenester. Nå er det klart at prosjektet stoppes. Statoil ser at den beste løsningen er å gjøre jobben internt. Dermed er 120 stillinger reddet, skriver Stavanger Aftenblad.

Torbjørn Wentzel, nestleder for Industri Energi i Bergen og fagforeningsrepresentant i prosjektet, er meget godt fornøyd med utfallet.

– Ledelsen skal ha ros for at de har vært åpne for en intern løsning, og at den kan gi best økonomisk gevinst. De har ikke latt det gå prestisje i saken, sier han.

I en tid hvor det stadig kommer nye kuttmeldinger fra oljebransjen og Statoil selv har varslet stillingskutt på mellom 1.600 og 1.900 stillinger, legger ikke Wentzel skjul på at det gjør godt med en positiv nyhet.

– Ja, jeg tror nok mange synes det er fint med en gladsak nå, sier Wentzel. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.