Antallet rigger som henter opp olje i USA sank som en stein forrige uke, viser tall fra den offisielle riggtellingen i USA.

Oljeserviceselskapet Baker Hughes melder ay 1223 rigger var i arbeid sist uken en nedgang på 94 siden uken før, og en nedgang på 386, eller 24 prosent fra toppnoteringen i oktober.

Siden oljeprisen begynte å falle, og flere og flere oppfattet Opecs spill som en kamp mot skiferoljeprodusentene i USA, har riggtellingen fått enorm oppmerksomhet av analytikere.

Amerikanske energimyndigheter har imidlertid denne uken uttalt at det ikke nødvendigvis er en sammenheng mellom antall rigger og antallet produserte fat med olje.

EIA venter at oljeproduksjonen på land i USA vil fortsette å øke til mai, for så å synke litt.

Etter at tallene var offentliggjort steg oljeprisen i USA, den såkalte WTI-oljen. Den endte opp 8,3 prosent til 48,24 dollar fatet. Prisen er fortsatt ned 9 prosent i januar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.