Statoils tidligere konsernsjef Helge Lund skulle egentlig ha startet som toppleder i det britiske gasselskapet BG Group 2. mars.

I dag ble det kjent at han tar fatt på jobben allerede i dag, heter det i en melding fra selskapet.

I tillegg til fast lønn på 1,5 millioner pund kommer prestasjonsbaserte tillegg og aksjer nå verdsatt til 12 millioner pund over en femårsperiode.

I løpet av fem år kan Lund tjene 890 millioner­ kroner. Dette inkluderer lønn, bonus, en kontantutbetaling i stedet for pensjon og årlig aksjebonus og engangs flerårig aksjebonus.

Lund får også kompensasjon fordi han må flytte og kompensasjon for bortfall av opptjent Statoil-bonus.

Les mer: Presset frem lønnsendring dnPlus

Den enorme lønnspakken til Lund har skapt store overskrifter i Storbritannia. Nestleder Luke Hildyard i High Pay Center er blant dem som har kritisert lønnspakken kraftig.

Vil ikke spå om oljeprisen

I januar deltok den påtroppende sjefen i gasselskapet BG Group på NHOs årskonferanse.

Helge Lund ønsket imidlertid ikke å spå noe om oljeprisen fremover:

- Jeg - eller vi - har aldri forsøkt å predikere oljepriser, understreket han og viste likevel til historien.

- Olje og gass er råvarer. Historien er at dette er syklisk. Det vil fortsette. Jeg tror man må tilbake til de fundamentale faktorer over tid og se på den langsiktige marginalkostnaden for å få frem ny produksjon. Det er det som over tid vil legge prisbildet, sa han:

Helge Lund advarer mot kutt «drevet av desperasjon»

Se video: Svensk dusjoppfinnelse kutter 90 prosent av vannforbruket(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.