Nestleder i Venstre og finanspolitisk talsmann, Terje Breivik, og Aps energipolitiske talsmann, Terje Aasland, ønsker en forklaring på hva som egentlig skjedde i olje- og energidepartementet i sluttspurten av forhandlingene om eierfordelingen av Sverdrup-feltet.

Fredag 13. februar leverte de fem selskapene bak Johan Sverdrup-feltet en utbyggingsplan, men de ble ikke enige om eierfordelingen.

I DNs lørdagsutgave kommer det frem at statens eget oljeselskap Petoro ga fra seg ekstremt verdifulle eierandeler i dragkampen om det gigantiske oljefeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen.

Dette skjedde i innspurten, rett etter to hemmelige møter med olje- og energiminister Tord Lien.

Les saken: Ga fra seg milliarder etter møter med Lien (+)

Venstres Terje Breivik understreker overfor Dagens Næringsliv at han i utgangspunktet ikke har noen grunn til å tro at departementet og statsråd Tord Lien ikke ivaretar fellesskapets interesser.

– Men DNs opplysninger er likevel så oppsiktsvekkende at hvis det stemmer, er det all grunn til å be om en forklaring fra statsråden. Vi snakker om tross alt om store verdier. Jeg kan også minne om at Stortinget har gitt Petoro både midler og en viktig rolle i å ivareta fellesskapets verdier, sier Terje Breivik til Dagens Næringsliv.

Se video med Kjetil B. Alstadheim: - Kan utgjøre et tap for staten på to milliarder

Video Kjetil B. Alstadheim
00:00
Publisert:

Se video med oljeministeren: - For en dag!

Oljeministeren: - For en dag
00:00
Publisert:
 

Les også:

- Det er en historisk dag  

Utgjør over to milliarder for Det norske  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.