Det mexicanske statsoljeselskapet Pemex er i gang med å reforhandle lavere dagrater med både oljeservice- og riggselskaper etter Pemex-styret i forrige uke godkjente kostnadskutt på fire milliarder dollar i 2015.

Det melder Bloomberg News.

Ifølge Pemex' E&P-direktør Gustavo Hernandez vil man imidlertid ikke søke ratekutt i størrelsesordenen 35-40 prosent, slik analysehuset IHS anbefaler.

- Vi har snakket med leverandørselskapene og blitt enige om at tiltak må gjøres for å redusere effekten av fallet i oljeprisen, sa Hernandez under en telefonkonferanse i forbindelse med selskapets kvartalsrapport.

Parallelt uttalte Pemex' finansdirektør at selskapet ser på flere serier av tiltak for redusere kostnadene.

Riggaktørene med høyest eksponering offshore Mexico er Grupo Mexico SAB-selskapet Perforadora Mexico, Paragon Offshore og Diamonnd Offshore Drilling, ifølge Bloomberg News.

Les også:

Norwegian faller tungt på Oslo Børs  

Norwegian nekter ansatte å bruke egenmelding  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.