Prisene på oljekontrakter stiger torsdag morgen for tredje dag på rad, og ligger mellom én og to dollar høyere enn de gjorde da Oslo Børs stengte onsdag ettermiddag.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med rundt 1,3 dollar, slik at Brent-premien torsdag morgen er på om lag 8,8 dollar pr fat.

Siden stengning i London og New York fredag, da premien var den høyeste siden januar 2014, har den falt med nesten tre dollar.

Dempet vekst

Bakgrunnen for prisoppgangen, som er spesielt sterk i den amerikanske referanseoljen WTI, er at veksten i oljelagrene i børsknutepunktet Cushing i Oklahoma, kan være noe dempet, samtidig som det er tegn til at etterspørselen tar seg opp, skriver Bloomberg News.

Det amerikanske energidepartementets informasjonsbyrå EIA opplyste onsdag ettermiddag at lagrene i Cushing steg med 536.000 fat i løpet av uken frem til 27. februar.

Til sammenligning har lagrene hittil i år steget med mer enn én million fat hver uke. Lagrene i Cushing er nå på 49,2 millioner fat, og dette er det høyeste nivået siden juni 2013.

Bedret etterspørsel

Saudi-Arabias oljeminister Ali Naimi gjentok i en tale i Berlin onsdag at oljeprisene vil fortsette å stabiliseres, idet forbedret etterspørsel bidrar til at verdensmarkedet for olje gjenvinner balansen.

Naimi gjentok også at ikke-Opec-produsenter må være med og ta ansvaret for det rådende tilbudsoverskuddet i oljemarkedet.

- Vi kan ha fått den første antydningen av at markedet begynner å finne en balanse, og at tilbud/etterspørsel-spriket begynner å dempes noe, sier ressursanalytiker David Lennox i Fat Prophets i Sydney til nyhetstjenesten.

Han mener at redusert vekst i Cushing er positivt, men fremholder at størrelsen på de samlede amerikanske lagrene kommer til å holde prisene i sjakk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kina senker vekstmålet

Asia i dag: Familier drukner i gjeld – kan utløse finanskrise

Norwegian bekrefter: Alle inneriksflygninger innstilles