Prisene på oljekontrakter viser moderat oppgang fredag morgen, etter at kontrakter i Brent- og WTI-olje har vist innbyrdes forskjellig utvikling de seneste to døgnene.

Brent-kontrakten er fredag morgen rundt 36 cent høyere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte torsdag, mens WTI-kontrakten er svekket med om lag 27 cent i samme tidsrom.

Lav volatilitet

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet økt med rundt én dollar, slik at Brent-premien fredag morgen er på om lag 9,88 dollar pr fat.

Samtidig er volatiliteten i oljemarkedet den laveste siden 11. desember. CBOE-indeksen, som måler svingningene i oljeprisen ved å benytte opsjoner i US Oil Fund, sluttet torsdag på 47,09, skriver Bloomberg News.

Nyhetstjenesten fremholder at oljeforsyningen fortsetter å øke over hele linjen, og trekker frem signaler fra Venezuela torsdag som det seneste tegnet på dette.

Globalt spill

Landets oljeminister Asdrubal Chavez sa til det statlige tv-selskapet at produksjonen nærmer seg 3 millioner fat pr dag.

- Det virker som om markedet ser bort fra den pågående forsyningsveksten. Det pågår åpenbart et globalt spill her, og marginale oljeprodusenter kommer sannsynligvis til å brenne seg, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Analytikere knytter torsdagens svekkelse i WTI-prisen til bekymring for store amerikanske bensinlagre og til konsekvensene av en sterk dollarkurs for handelen med oljekontrakter, skriver The Wall Street Journal.

Brent spot for umiddelbar levering handles fredag morgen til 60,93 dollar pr fat, opp 28 cent fra forrige handledag, da prisen steg 20 cent til 60,65 dollar pr fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Flygerorganisasjon ber alle piloter i hele verden boikotte Norwegian

Asia i dag: Rike rømmer fra Kina

Pilotene klare for å diskutere reelt innhold