Statoil og partnerne på Gullfaks-feltet, Petoro og OMV, planlegger å levere en endret plan for utvikling og drift (PUD) for feltet innen utgangen av året.

Det melder Offshore.no onsdag.

Planen skal også omfatte første fase for utvikling av Gullfaks Shetland/Lista-funnet, ifølge dokumenter Offshore.no har fått tilgang til.

«Den nye planen skal inneholde status og plan for videre utvinning av Gullfaks hovedfelt, samt status og plan for første fase i utviklingen av Shetland/Lista, inkludert forberedelser for fremtidige faser», skriver Olje- og energidepartementet i et brev til Statoil ifølge nettstedet.

Nye funn

Selskapene skal tidligere ha trodd at reservoarkvaliteten var for dårlig. En brønntest i 2013 viste imidlertid at hydrokarbonene i Shetland-gruppen og Lista-formasjonen kunne gi nye volumer og rask produksjon av høy verdi.

Totalt dreier det seg om nye ressurser i størrelsesorden 40-150 millioner fat, og ifølge Offshore.no er det grunn til å anta at ressursene delvis kan utvinnes ved å bruke eksisterende brønner. I tillegg vil nye brønner og utvidelse av produksjonskapasiteten på eksisterende innretninger være mulige alternativer.

Les også:
– 600 millioner feil vei
Derfor er boligmarkedet avhengig av unge
Dette er bruktbilene som ikke svikter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.