Den amerikanske oljegiganten Chevron har inngått en «underwriting»-avtale for salg av sin 50 prosents andel av Caltex Australia. Nedsalget er i samsvar med uttalte mål om avhendelser.

Det opplyses i en melding fredag.

Ifølge dokumenter Bloomberg News har fått tilgang til er det Goldman Sachs som stiller garanti for salget av 135 millioner aksjer med en kurs på 34,20 australske dollar per aksje. Boken lukkes klokken 02.00 lørdag Sidney-tid.

Dette gir et garantert prisgulv for transaksjonen på 4,62 milliarder australske dollar, skriver Bloomberg News. Det tilsvarer omlag 28,5 milliarder kroner.

Det er forventet at aksjene vil bli solgt til et bredt spekter av australske og globale institusjonelle investorer, fremgår det av meldingen fra selskapet.

Dagens kunngjøring endrer ikke Chevrons fokus på å bringe «Gorgon» og «Wheatstone» LNG-prosjekter mot oppstart, fremgår det.

Den nåværende lisensavtalen for varemerker mellom Chevron og CAL vil fortsatt gjelde etter transaksjonen.

Les også: - Verden vil fortsatt være oversvømmet av olje
Petrobras-styrelederen går av

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.