Helge Lund har funnet nøkkelposisjoner til både Tom Melbye Eide og Katie Jackson i ledelsen i BG Group:

Katie Jackson er selskapets nye direktør for global strategi, mens Tom Melby Eide er ansatt som juridisk direktør, melder Reuters.

Begge har tidligere jobbet under Helge Lund i Statoil.

Jackson var tidligere ansvarlig for fusjoner og oppkjøp hos Statoil. Hun har det siste drøye året jobbet innen utvikling og produksjon i Statoil.

En talsperson for BG bekreftet nyansettelsene mandag.

- Katie Jackson sa opp sin stilling i Statoil, og sluttet tidligere i år, får DN opplyst fra Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr.

Helge Lund overtok jobben 9. februar og er BGs tredje toppsjef på like mange år.

En bransjekilde Reuters har snakket med sier at ansettelsene er et klart signal om at Lund er klar til å ta fatt på problemene som BG står overfor.

Jackson vil spille en sentral rolle i å meisle ut en ny selskapsstrategi som Lund forventes å avsløre senere i år, sier kilden videre.

Katie Jackson har tidligere jobbet for Anadarko og Royal Dutch Shell.

Tom Melbye Eide overtar jobben til Graham Vinter, som går av med pensjon. Eide jobbet i Statoil i åtte år før han gikk over til Sapa i 2013.

Les også: Helge Lund «tyvstarter» i ny jobb

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.