Oljeselskapet DNO suspenderer all produksjon i Jemen, fremkommer det i en melding tirsdag.

Selskapet har tatt avgjørelsen av sikkerhetsmessige årsaker i forbindelse med konflikten som foregår mellom Houthi-militsen og flere arabiske land.

I meldingen informerer DNO at selskapet vil fortsette å følge situasjonen nøye, samt at de planlegger å sikre sine fasiliteter og evakuere ikke-essensielt mannskap.

Maktkamp

Krigen i Jemen er blitt selve symbolet på maktkampen mellom Saudi-Arabia, et arabisk sunnimuslimsk land og sjiadominerte Iran.

Jemen-konflikten kan deles inn i to blokker: Den Iran-støttede houthi-militsen på den ene siden og den sittende presidenten, Abd Rabbuh Mansur al-Hadi, som støttes av Saudi-Arabia og dets allierte, på den andre siden. Hadi oppholder seg nå i Saudi-Arabia. Flere titall sivile er drept i bombeangrepene. Mandag ble 21 mennesker drept da bombene falt i en flyktningleir nord i Jemen, ifølge nyhetsbyrået Reuters skriver DN tirsdag.

– Da kong Salman tok over var det en seier for haukene i Saudi-Arabia. Den nye kongen går for å være mer anti-iransk og anti-sjia, sier Cecilie Hellestveit, Midtøsten-ekspert ved ILPI (International Law and Policy Institute) til DN.

Påvirker aksjen

Det er fortsatt uklart hva som er målet til både koalisjonsstyrken ledet av Saudi-Arabia og houthi-militsen. Ifølge Hellestveit ønsker houthiene først og fremst en del av kaken i Jemen.

DNO-aksjen er ned 5,83 prosent på meldingen og handles til 10,50 kroner klokken 10.25 tirsdag.

Følg DNs børs- og markedssider her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om uroen i Jemen:

- Det setter grøsninger i marg og ben på alle verdens oljekonsumenter

Oljeprisbyks etter Jemen-bombing

Nye luftangrep mot Jemens hovedstad