Forhandlingene rundt Irans kjernefysiske program fortsetter i dag, selv om fristen utgikk ved midnatt.

De seneste tegnene er at partene er enige om flere viktige punkter i den potensielle avtalen, og at partene trolig vil starte å formulere et utkast til en avtale i løpet av dagen, skriver Bloomberg News.

- Ministerne har i utgangspunktet kommet til enighet på alle hovedaspektene, sa Russlands utenriksministere Sergej Lavrov til journalister i natt, ifølge nyhetstjenesten.

  Kan presse prisen ned

En enighet kan imidlertid sende en allerede lav oljepris videre ned, skriver CNBC.

- En avtale kan trigge et umiddelbart fall i prisen på brentolje, men ikke mer enn fem dollar, sier Victor Shum i IHS Energy Insight til CNBC.

Han peker på at en avtale vil være et gjennombrudd, men at en avtale også vil bidra til et enda større oljetilbud i markedet. Det kan presse oljeprisen ned mot 30 dollar fatet, mener han.

Onsdag morgen handles brent til 54,85 dollar fatet.

- Samtalene har en 70 prosent sjanse for å lykkes, og vi estimerer at brent kan falle fem dollar på nyheten, skriver Societe Generale-analytiker Michael Wittner i et notat publisert søndag.

Spår opptur for oljeprisen innen tre år
00:00
Publisert:
 

Les også: Asia i dag: Skjuler 2500 milliarder i hjemmene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.