Det norske oljeselskap gjør enkelte endringer i innkallingen til dagens obligasjonseiermøte, og har nå støtte fra majoriteten av obligasjonseierne.

Det opplyses i en melding onsdag.

«Den opprinnelige innkallingen med de foreslåtte endringene har mottatt støtte fra majoriteten av obligasjonseierne som har bekreftet at de vil stemme for selskapets forslag i obligasjonseiermøtet», heter det.

Selskapet tilbyr blant annet en økt kompensasjon til obligasjonseierne for samtykke til to prosent fra tidligere en prosent.

Endringene til det opprinnelige forslaget inkluderer også en negativ pant-bestemmelse med tilknyttet salgsopsjon, hvor obligasjonseierne kan selge obligasjonene dersom selskapet utsteder annen sikret gjeld enn bankfinansiering, fremgår det.

Videre inkluderer endringene en salgsopsjon ved utstedelse av ny pari passu usikret gjeld med kortere løpetid enn DETNOR02 eller dersom det blir utstedt konvertible lån som ikke er subordinert DETNOR02, skriver selskapet.

«Dersom disse forholdene inntreffer, vil hver enkelt investor få anledning, men ingen plikt, til å selge sine obligasjoner til selskapet for en pris som starter på 105 prosent, fallende med en prosent årlig», heter det.

Når det gjelder pris, vil det etableres et gulv på NIBOR + en prosent, mens andre elementer forblir uendret, skriver selskapet.

 

Les også: Arving til en av USAs største formuer funnet død

Her kan 176 leiligheter bli solgt for langt under markedspris

Asia i dag: Skjuler 2500 milliarder i hjemmene

Nå kan du gjøre hyttekupp i fjellet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.