Redningshelikopteret vil ha en responstid på 15 minutter, skriver Stavanger Aftenblad.

Statoil mener den nye avtalen vil føre til økt beredskap og sikkerhet for oljearbeiderne i Nordsjøen. Redningsmannskapene på Sola skal betjene et titalls plattformer nordover til Grane-feltet, som ligger 185 kilometer vest for Haugesund.

Redningshelikoptret stilles også til disposisjon for den offentlige redningstjenesten ved redningsoperasjoner til havs, ifølge oljeselskapet.

- I dag blir beredskapen for dette området dekket fra britisk sektor. Men fordi det har skjedd endringer der som berører tilbudet, flagger vi nå tjenesten hjem og satser på Sola i stedet, sier flysikkerhetsrådgiver i Statoil Erling Munthe-Dahl til avisen.

Det nye helikoptret vil være i beredskap fra mai. I mellomtiden vil et helikopter av typen Airbus H 225 utføre oppgaven. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.