Både forbruket i fjor, og etterspørselen i år økes i Opecs markedsrapport for sommeren. Oljeforbruket skal ifølge Opec øke med 1,28 prosent fra 2014 til 2015. Det tilsvarer en økning på 1,17 millioner fat per dag.

Samtidig går det frem av rapporten at Opec-landene fortsetter å øke produksjonen.

Oljeprisen faller 1,45 prosent etter at tallene ble offentliggjort.

Opec estimerer at den gjennomsnittlige råoljeproduksjonen for de tolv Opec-landene, inklusive Irak, var på 30,786 millioner fat per dag i mars, som er opp 811.800 fat per dag fra måneden før.

Saudi Arabia alene økte produksjonen med 658.800 fat, skriver Bloomberg. Det tilsvarer halve produksjonen fra Bakken-feltet, som er av de største skiferoljeområdet i USA.

Det fremgår av Opecs månedsrapport torsdag, hvor det viser til informasjon fra annenhåndskilder.

Opec-produksjonen eksklusive Irak, var 27,162 millioner fat pr dag i mars, som er opp 493.000 fat pr dag fra måneden før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.