Olje- og energidepartementet utlyser tirdsdag årets konsesjonsrunde for de geologisk kjente delene av norsk kontinentalsokkel - TFO 2015.

I TFO 2015 er det foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 35 blokker i Norskehavet, herunder blokker nær Aasta Hansteen-feltet og Pil-funnet på Haltenbanken, heter det i en melding.

I Barentshavet er arealet utvidet med 11 blokker nær funnene Alta og Gohta. Utlysningen har vært gjenstand for offentlig høring, opplyser departementet.

- Utvidelsen av TFO-området i Norskehavet og Barentshavet i TFO 2015 åpner blant annet for effektiv utforskning av områder rundt flere nye funn og i tilknytning til Aasta Hansteen-feltet, , sier Olje- og energiminister Tord Lien.

- Dette er god ressursforvaltning og viktig for aktivitet og verdiskaping, spesielt i vår nordligste landsdel, mener han.

Det tas sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser i de utlyste områdene i begynnelsen av 2016. Selskapenes søknadsfrist er satt til onsdag 2. september 2015

Les også:
USA i dag: Advarer mot rentesmell
Knuser disse tre «sparemytene»
Herkules-sjef går av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.