Den britiske regjeringen har sagt til BP at den vil motarbeide ethvert mulig forsøk på å kjøpe oljeselskapet.

Det skriver Financial Times mandag.

I en situasjon med bred konsolidering i energisektoren, med det kraftige fallet i oljeprisene som utløsende faktor, har statsministerens kontor informert BP og ledende personer i finansmiljøet i London om at det ønskes at selskapet forblir en tung britisk enhet med global rekkevidde.

Analytikere har en tid knyttet ExxonMobil, verdens største ikke-statlige oljeselskap, til et mulig initiativ overfor BP.

Britiske embetsmenn har imidlertid sagt til FT at statsministerens kontor vil være «skeptisk» overfor ethvert oppkjøpsforsøk - også om det skulle involvere det britisk-nederlandske Royal Dutch Shell, fordi regjeringen ønsker at Storbritannia skal ha to globale oljeselskaper.

Embetsmennene innrømmer at regjeringen vil ha få formelle muligheter til å blokkere et oppkjøpstilbud, men en ledende person i finansmiljøet med innsyn i regjeringens holdning, sier: «De vil gjøre sin motvilje så åpenbar at enhver utenlandsk budgiver ville bli avskrekket fra å komme med et bud», skriver avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.