Kontrakter i både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate ligger rundt én dollar lavere per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte mandag.

Prisene har steget med mer enn 30 prosent siden de nådde et seks års bunnivå i midten av mars, men analytikere sier at det fortsatt er tilbudsoverskudd i markedet, og at det kan ligge an for en svekkelse, skriver The Wall Street Journal.

- Beveger seg fortere

- Energimarkedene har beveget seg fortere enn de tallene de må forholde seg til, sier Michael Corcelli, investeringssjef i Alexander Alternative Capital, til avisen.

Han fremholder at det er nødvendig med «fastere etterspørsel og en form for håndgripelig respons på tilbudssiden», for at prisene skal stige.

Oljehandlere ser på bore- og produksjonstall for å finne tegn til at USAs oljeproduksjon flater ut, og til at amerikanske oljelagre skal stige i langsommere takt, eller til og med reduseres.

Oljeinformasjonstjenesten Genscape opplyste mandag at lagrene i børsknutepunktet Cushing ble redusert med 195.000 fat i løpet av uken frem til 23. april, opplyser to markedsaktører til avisen.

Cushing-lagrene er på rekordhøyt nivå, og nær sin maksimumsgrense. Hvis en reduksjon bekreftes av USAs energiinformasjonstjeneste EIA onsdag, vil det innebære den første nedgangen i Cushing-lagrene siden november.

Driftsavbrudd i rørledninger i Vest-Texas vil kunne føre mer olje til Cushing i mai, ifølge det britiske analyseselskapet Energy Aspects, som venter at tilførselen til børsknutepunktet vil øke med 500.000 fat i neste måned.

Redusert prisdifferanse

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med om lag 41 cent, slik at Brent-premien tirsdag morgen er på 7,80 dollar per fat.

WTI 1. posisjon, som er junikontrakten, ligger på 56,17 dollar per fat tirsdag morgen, ned 82 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 16 cent til 56,99 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte mandag, lå WTI-prisen på om lag 57,36 dollar per fat.

Brent 1. posisjon, som er junikontrakten, noteres til 63,97 dollar per fat tirsdag morgen, ned 86 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 45 cent til 64,83 dollar pr fat.

Prisen lå på om lag 64,88 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs mandag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 64,06 dollar epr fat, ned 55 cent fra mandag, da prisen falt 84 cent til 64,61 dollar per fat.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.