Leverandørkonsernet Reinertsen kommer trolig til å si opp mellom 350 og 400 ansatte på grunn av nedgangstidene i oljesektoren.

– Vi hadde håpet at aktiviteten skulle ta seg opp, slik at vi kunne ta de ansatte tilbake på jobb. Men slik situasjonen har utviklet seg, har vi i dag måttet informere om at vi mest sannsynlig vil måtte gå til oppsigelser, sier Geir Suul, direktør for forretningsutvikling i Reinertsen-konsernet.

De som nå må belage seg på å gå fra jobbene sine, har vært permittert siden desember i fjor. Flesteparten er ingeniører som jobber i Bergen og Trondheim. Beskjeden ble formidlet på allmøter i hele konsernet tirsdag, ifølge Sysla.

Les også: Oljeserviceselskap permitterer 145 ansatte og Oljeserviceselskap vil permittere 200

Begrunnelsen er nedgangstider i hele petroleumssektoren og dermed mindre å gjøre også for selskapet som leverer alt fra prosjektutvikling til utførelse, installasjon og drift. Reinertsen har i dag 2.700 ansatte i Norge, mens ytterligere rundt 100 personer er ansatt utenfor landets grenser.

Han beskriver markedet så langt i år som vanskelig. Det er særlig innenfor modifikasjon og vedlikehold at ordrene er uteblitt.

Les også: Mener oljebransjen må gå fra Mercedes til Toyota
Singapore-verft sliter etter Brasil- og Mexico-oljetrøbbel
BP-resultat bratt ned fra ifjor
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.