Det skal bores 40 letebrønner mot 56 i 2014, melder næringslivsavisen Sysla mandag. På to år er de totale leiekostnadene på norsk sokkel redusert med en firedel – fra 34 til 26 milliarder kroner.

– Det er en fare for at bransjen som helhet reduserer leteaktiviteten for mye når oljeprisen synker. Det burde ikke være slik, men jeg frykter at dette blir resultatet for mange selskaper, sier letesjef Hans Christen Rønnevik i Lundin Norway til avisen.

Lundin er ett av selskapene som opprettholder leteaktiviteten i 2015. Hver fjerde letebrønn på norsk sokkel vil skje i Lundin-regi.

Selskapet skal bore i det sørlige Barentshavet, samt lete i fire nye prospekter på Utsirahøyden i Nordsjøen. Det var i sistnevnte at Lundin fant gigantfeltet Johan Sverdrup, samt Edvard Grieg-feltet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kvinner sto for økning i antall studenter

Tilsyn vurderer å følge opp Telenor-feil

Norges Bank om nye boliglånskrav:Hver tredje nordmann ville hatt for mye lån