– Oljevirksomheten er ikke død. Det kanskje kjennes slik, men den vil nå nye høyder, sa Rystad da han tirsdag talte under en større konferanse i regi av Norsk Industri i Oslo tirsdag.

Rystad som regnes for å være blant de fremste ekspertene på feltet, spår en oljeproduksjon på 3 millioner fat olje i 2040.

– Oljeproduksjonen på norsk sokkel økte med 3 prosent i fjor og vil sannsynligvis fortsette å øke de neste ti årene, sa han og beskrev kjempefeltet Johan Sverdrup som noe av redningen for norsk olje- og gassindustri.

Rystad slo også fast at oljeprisen på nytt vil stige, om ikke med det aller første så iallfall fram mot 2020, men la til at situasjonen for bransjen framstår som tøffere og mer smertefull enn hva tilfellet var under finanskrisen.

Les også:
– Hvis du bruker 40-50 timer i uken på studiene er det fortsatt rom for å jobbe litt
Meglerhus: Nå knuser svenskene oss
Her er prisen for Audi Q7 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.