DNOs eiendeler, særlig Tawke-feltet i irakisk Kurdistan, gjør selskapet til en interessant oppkjøpskandidat for verdens aller største oljeselskaper, mener styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO.

- Det viktige med DNO er at vi sitter på en eiendel i verdensklasse, Tawke, som er så bra at det ville påvirket selv de største oljeselskapene i verden i betydelig grad, sier han til TDN Finans.

I motsetning til andre selskaper av DNOs størrelse, hvor kjøpsinteresse typisk vil komme fra finansielle investorer eller lignende selskaper, er DNO, som følge av størrelsen og omfanget av Tawke, heller aktuelt for de aller største oljeselskapene, mener styrelederen.

- Jeg vil derfor være overrasket hvis folk ikke følger med på og snakker om oss, sier han.

Mossavar-Rahmani påpeker samtidig at DNO aldri har sagt at selskapets er til salgs eller har invitert mulige kandidater til å legge inn bud på selskapet.

- Vi er fokusert på å skape verdi, understreker han.

Av oljeselskapene med tilstedeværelse i irakisk Kurdistan, er blant annet ExxonMobil og Chevron.

DNO har kommunisert at selskapet har ambisjon om å ekspandere inn i nye land. Selskapet er nå i gang med å se på spesifikke potensielle transaksjoner.

- Noe av det er generelt, som i "hva vil vi gjøre hvis vi kunne gå hit?", mens noe er spesifikke mulige transaksjoner, sier Mossavar-Rahmani.

Han ønsker imidlertid ikke si noe om hvilke land eller regioner som er aktuelle for det Midtøsten/Afrika-fokuserte oljeselskapet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.