Iran var tidligere oljekartellet OPECs nest største produsent etter Saudi-Arabia, men USAs og EUs sanksjoner har halvert iransk oljeeksport siden 2012.

Teheran håper at de strenge økonomiske straffetiltakene blir historie dersom Iran og seks stormakter drar i havn en endelig avtale innen 30. juni som skal begrense landets omstridte atomprogram.

Irans mål er å pumpe opp råoljeeksporten med opp til 1 millioner fat daglig – tilsvarende eksportfallet siden 2012.

– Oljeproduserende land bør gi rom for Iran når vi øker vår eksport etter at sanksjonene er hevet, sier Zanganeh i en melding på det iranske oljedepartementets nettsted SHANA onsdag.

Iran har blitt rammet hardt av det kraftige fallet i oljeprisen, og landet har gjentatte ganger bedt OPEC om å kutte produksjonsmålene sine. Samtidig insisterer iranerne på at økt iransk produksjon ikke vil føre til noe priskrasj.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte påstandene i iranske medier om at en amerikansk delegasjon besøker Iran til helgen for å se på utsiktene for å gjøre energiinvesteringer.

Les også:
- Ser ingen ende på boligprisveksten
Her har boligprisene steget mest - og minst de siste årene
Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.