Rederiforbundet har vært i forhandlinger med fagforbundene Industri Energi, SAFE og DSO i årets mellomoppgjør. Alle de tre fagforbundene valgte torsdag å bryte, melder Stavanger Aftenblad.

Dato for mekling er ikke satt ennå.

Rederiforbundet viser til at det er vanskelige tider i oljenæringen og ønsker å videreføre dagens avtalen uendret fram til hovedoppgjøret neste år. Oljeprisen falt kraftig ifjor, og de siste månedene har det vært en mengde permitteringer og oppsigelser i bransjen.

Roy Aleksandersen, nestleder i SAFE, sier til Aftenbladet at en slik løsning vil gi de ansatte en nedgang i kjøpekraften.

- Det var lett å gjøre det når Rederiforbundet ikke tilbyr noe som helst, ikke en krone, sier han.

Oppgjøret gjelder ansatte på flyttbare rigger og ansatte som arbeider med plattformboring på permanent plasserte rigger på norsk sokkel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.