Prisene på oljekontrakter holder seg stabile fredag morgen, og ligger omtrent på samme nivå som gjorde da Oslo Børs stengte torsdag kveld.

Prisen på den amerikanske referanseoljen WTI ligger an for sin tiende uke på rad med oppgang - den lengste rekken siden handelen med kontrakten begynte i 1983, som følge av tegn til at oljeoverskuddet i USA begynner å dempes, skriver Bloomberg News.

I løpet av de ti ukene siden fredag 13. mars har WTI-kontrakten steget med 15,74 dollar per fat, mens oppgangen i tilsvarende kontrakt i nordsjøoljen Brent har vært på 11,74 dollar i samme tidsrom.

Prisdifferansen mellom kontrakter i Brent og WTI har det seneste døgnet falt med 30 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 5,80 dollar per fat.

Oljelagrene i USA falt i forrige uke for tredje uke på rad, ifølge tall fra det amerikanske energiinformasjonskontoret (EIA).

Prisoppgangen fra et seks års bunnivå på 43,46 dollar per fat 17. mars, skyldes blant annet spekulasjoner om at en jevn nedgang i tallet på aktive borerigger i USA, vil føre til redusert produksjon og en demping av tilbudsoverskuddet på olje.

- Den tredje strake svekkelsen i lagrene i USA tyder på at det er en viss tilstramming i markedet. 60-dollarnivået er betydelig, og jeg tror det vil ligge der. I øyeblikket ser jeg foreløpig ingen faktorer som kan presse prisene mye den ene aller andre veien, sier Jonathan Barratt, investeringssjef i Ayers Alliance Securities i Sydney, til Bloomberg News.

Alle unntatt én av 34 analytikere og tradere venter ifølge Bloomberg News at Opec vil opprettholde sitt produksjonsmål på 30 millioner fat pr dag, når organisasjonens oljeministre møtes i Wien 5. juni.

Amerikansk lettolje WTI for levering i juli ligger på 60,58 dollar per fat fredag morgen, ned 14 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,74 dollar til 60,72 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte torsdag, lå WTI-prisen på om lag 60,34 dollar per fat.

Nordsjøolje brent for levering i juli noteres til 66,38 dollar per fat fredag morgen, ned 16 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 1,51 dollar til 66,54 dollar pr fat.

Prisen lå på om lag 66,40 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs torsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 66,32 dollar per fat, ned 10 cent fra torsdag, da prisen ble styrket med 1,50 dollar til 66,40 dollar per fat.

Les også:
Asia i dag: USA retter skytset mot Kina

Riggforhandlingene går til mekling
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.