En tidligere direktør i det brasilianske oljeselskapet Petrobras ble tirsdag dømt til fem års fengsel for sin rolle i korrupsjonsskandalen i selskapet.

Nestor Cervero, tidligere direktør i selskapets internasjonale avdeling, ble funnet skyldig i hvitvasking av penger etter at dommer Sergio Moro kom fram til at det var nok bevis til å dømme ham.

Moro fant at Cervero hadde kjøpt en luksusleilighet til en verdi av 2,5 millioner dollar i Rio de Janeiro med penger han hadde skaffet seg ved bestikkelser i forbindelse med kontrakter, kanalisert gjennom et stråselskap.

Tidligere Petrobras-direktør Paulo Roberto Costa ble i forrige måned dømt til sju og et halvt års fengsel for hvitvasking av penger.

En lang rekke politikere og toppdirektører i konstruksjonsindustrien er implisert i skandalen som har kostet selskapet rundt 2 milliarder dollar.

Les også:
Arctic deler ut mer enn det tjente
Oljeprisen henter seg inn
Asia i dag: Verdens dollarmilliardærfabrikk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.