DNO har oppnådd en produksjon på 170.000 fat per dag fra Tawke-feltet i den kurdiske delen av Nord-Irak. Det opplyses i en melding torsdag.

Samtidig opplyser DNO at hittil i kvartalet har de hatt en gjennomsnittlig produksjon på 146.309 fat per dag, hvorav 26.027 fat per dag er solgt til det lokale markedet.

Forhåndsbetaling

I det lokale markedet oppnår DNO en salgspris rundt 40 dollar epr fat. Betalingen mottas på forhånd, og inntektene deles 50/50 med De kurdiske regionale myndigheten (KRG).

Styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO sier i meldingen at de øker produksjonen, eksport og lokalt salg etter de har fullført Tawke-ekspansjonen.

- Vi vil tørke støv av investeringsplaner ettersom inntektsstrømmen fortsetter å vokse, sier Mossavar-Rahmani.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.