Den nordamerikanske oljeproduksjonen fortsetter å vokse til tross for lave oljepriser, viser en rapport fra Opec, som spår lave oljepriser i minst to år til.

Et utkast til en rapport om kartellets langtidsstrategi viser at Opec tror at produksjonen av olje i land utenfor gruppen, vil fortsette å vokse til i hvert fall 2017, ifølge Reuters.

Sviktende global etterspørsel rammer Opec-landene som venter en nedgang i oljesalget fra 30 millioner fat om dagen i 2014 til 28,2 millioner fat i 2017. Det gir gruppen to valg: Å kutte produksjonen eller forberede seg på lave oljepriser i lang tid framover.

- Lavere enn under krisen

– Siden juni 2014 har oljeprisene falt betraktelig og nådd et nivå som er lavere enn under krisen i 2008, men forsyningen fra land som ikke er med i Opec vokser fortsatt, heter det i rapporten.

Prisen på nordsjøolje lå på 115 dollar fatet i juni 2014, men er i dag nesten halvert. Økt produksjon av amerikansk skiferolje og Opecs beslutning i november om å ikke kutte i produksjonen blir sett på som de viktigste årsakene til de fallende prisene.

Opec-landene møtes til samtaler i Wien neste uke.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Mener verden står overfor nytt oljeprisregime
 

IEA advarer optimistene  

Goldman nedjusterer oljeprisforventningene